Wednesday, 24 October 2012

T.Rajagopalu Dibongkar

T.Rajagopalu Dibongkar
 
Dato Seri 'G.Palanivel membelasah Dato'T.Rajagopalu Pengerusi Badan Perhubungan MIC N.Sembilan baru baru ini di Mesyuarat Tertinggi MIC Kebangsaan, mahu tahu kenapa? Artikel dibawah akan mengungkapkan kejadian tersebut yang merupakan hasil perbualan @PrinceOfPilah dengan seorang pemimpin MIC N.Sembilan
 
Dato'T.Rajagopalu yang hampir pasti tidak akan dicalonkan semula untuk kerusi ADUN mulai memainkan percaturan politik kronism dengan membawa masuk anak beliau menjadi calon di DUN Jeram Padang.
 
Namun permainan tersebut sangat 'smooth' sehingga kebanyakan orang tidak menyedari hal tersebut,termasuk Dato Seri 'G.Palanivel.
 
Dato'T.Rajagopalu mencalonkan Ketua MIC Bahagian Tampin yang merupakan satu satunya penyokong beliau di Negeri Sembilan, Dato' Rajendren bagi menggantikan ADUNLembu V.Mogan untuk kerusi ADUN Jeram Padang.
 
Mengetahui hal tersebut Dato Seri 'G.Palanivel membelasah Dato'T.Rajagopalu dihadapan kesemua Ahli Ahli Majlis Mesyuarat Tertinggi MIC Kebangsaan. Bukannya Dato'G.Palanivel tidak menyukai Dato' Rajendren, namun pencalonan beliau bukan merupakan pilihan yang tepat, beliau yang hanya lulusan LCE ( PMR ) dan sanggupkan beliau bersaing didunia globalisasi dan reformasi politik sekarang? Satu persoalan yang sangat tepat dari Dato Seri' G.Palanivel,yang kemudiannya membelasah Dato' T.Rajagopalu diatas kegagalan mengantisipasi dunia politik zaman reformasi.
 
Namun ramai yang tidak mengetahui isi hati Dato'T.Rajagopalu,beliau bukan mahukan Dato'Rajendren menjadi ADUN Jeram Padang namun anak beliau yang dipersiapkan sebagai calon simpanan DUN Jeram Padang, kini giat dipromosikan dikesemua program Barisan Nasional.
 
Percaturan Dato'T.Rajagopalu :
1. ADUNLembu V.Mogan harus disingkirkan
2. Persahabatan dengan Dato' Rajendren harus dijaga,namun beliau tidak boleh menjadi ADUN.
3.Anak beliau harus menjadi ADUN supaya kronism politik MIC dapat dikekalkan.

Kalau kronism seperti ini dikekalkan,mahu kemana arah perjuangan Barisan Nasional? Apakah tidak ada ketua ketua cawangan ataupun individu lagi selain dari "keluarga besar RaMoGaRa'
(Rajagopalu,Mogan,Ganesan,Rajendren) yang layak menjadi wakil rakyat di Negeri Sembilan?
 
Kenal siapa En.Papiah? Kenal siapa Pn.Mangalam? Kenal Siapa Lawyer Param?
Kenapa bukan mereka yang menjadi calon?
 
Mereka sehingga kini walaupun diketepikan oleh MIC Negeri Sembilan,namun masih berusaha keras membantu masyarakat dikawasan mereka,dan perjuangan mereka diiktiraf bukan sahaja oleh masyarakat India,namun masyarakat dari pelbagai kaum termasuk wakil wakil rakyat kawasan mereka.
 
Kegagalan bersaing didunia globalisasi dan reformasi politik, kegagalan mengantisipasi dunia politik reformasi dan politik kronism akan membawa MIC N.Sembilan kearah kemusnahan menjelang PRU13.
 
Teruskan Perjuangan...No comments :

Post a Comment