Thursday, 30 August 2012

Rumah Anwar Selepas PRU13

Rumah Anwar Selepas PRU13
 
Anwar Ibrahim kembali dengan teori angan angan beliau - Anwar: Jika jadi PM, Saya Tak Tinggal Di Putrajaya yang turut dilaporkan oleh http://suarapakatanrakyat.com.

 
 
Setelah meneliti kemungkinan letak dan kawasan rumah baru Anwar , @PrinceOfPilah akhirnya menemukan Seri Perdana tersebut, yang terletak di kawasan Kuala Pilah.
 
Rumah dengan sistem tapungan air dan sistem pencahayaan solar melalui
teknik atap bocor bagi mengurangkan perbelanjaan negara
 
Rumah dengan konsep Taman Hijau terbiar tanpa sistem saliran
bagi mengurangkan perbelanjaan negara
 
Jika Anwar bercadang untuk mengurangkan perbelanjaan negara,kenapa tidak dimulakan dulu dengan negeri negeri dibawah pemerintahan Pakatan Rakyat?
 
Kenapa Anwar tidak meminta kesemua Menteri Besar Pakatan Rakyat untuk tinggal dirumah mereka sendiri dan kembalikan kereta milik negeri serta menggunakan kenderaan milik persendirian untuk tujuan tugas rasmi sebagai wakil rakyat?

Harus dingat @MBNizar bekas Menteri Besar Pakatan Rakyat sewaktu menjadi Menteri Besar Perak membeli Toyota Camry untuk kegunaan beliau dan ADUN ADUN Pakatan Rakyat Negeri Perak, kenapa pada waktu tersebut Anwar tidak hadir dengan teori mengurangkan perbelanjaan dengan menggunakan kereta sendiri?
 
Untuk perhatian Pakatan Rakyat, YB P.Kamalanathan Ahli Parlimen Barisan Nasional Hulu Selangor masih menggunakan Nissan Sentra milik beliau untuk  tugas rasmi sebagai Ahli Parlimen, namun beliau tidak heboh tentang hal tersebut diatas pentas.
 
Pakatan Rakyat hanya pandai bercakap diatas pentas,tapi gagal dalam pelaksanaan,tetapi Barisan Nasional pun sudah lama melaksanakan aspirasi tersebut #JanjiDiTepati.
 
Tolak Pakatan Rakyat!
 
Teruskan Perjuangan...

Sumber Foto : http://myhomesoil.blogspot.com 

Monday, 27 August 2012

Bidas Blog Gerbang KeadilanKP

Bidas Blog Gerbang KeadilanKP


Kami bukan seperti Gerbang Keadilan Kuala Pilah yang 'malas' menjawab persoalan kami, tetapi berharap agar Gerbang Keadilan Kuala Pilah sedar bahawa pembongkaran oleh @PrinceOfPilah mengenai penipuan penubuhan DAP Kuala Pilah telah disedari orang ramai dan mereka berhenti menipu rakyat melalui blog mereka, namun disebabkan Gerbang Keadilan Kuala Pilah menginginkan kami memberi penjelasan , kami hadir dengan tulisan artikel baru ini..


1.Tuduhan Blog @PrinceOfPilah tidak mendapat sambutan oleh GerbangKeadilanKP


Perbandingan Blog PrinceOfPilah Dengan GerbangKeadilanKP
PrinceOfPilah lebih lebih banyak mendapat sambutan dibanding GerbangKeadilanKP

2. Tuduhan mengenai foto yang diambil dari GerbangKeadilanKP
@PrinceofPilah sengaja memilih untuk memuatkan foto yang 'dipost' di blog tersebut untuk mengelakkan tuduhan 'superimpose' seperti yang selalu diperkatakan oleh pihak pembangkang.

3.Tuduhan "Benci Tapi Rindu Pakatan Rakyat'
Harus disedari oleh pihak pembangkang bahawa @PrinceOfPilah bukannya ahli politik tidak matang seperti Pakatan Rakyat, termasuk mudah terpengaruh dengan janji janji palsu pembangkang. Menulis mengenai Pakatan Rakyat bukan bermaksud 'berjinak' tetapi menolak Pakatan Rakyat. Ini menunjukkan pemimpin Pakatan Rakyat dapat memahami erti penulisan artikel sebelumnya, mohon membacanya lagi bagi memahaminya secara lebih jelas. 

4. Tuduhan mengenali teman teman DAP Kuala Pilah
@PrinceOfpilah merupakan anak jati Kuala Pilah,dan pastinya lebih mengenali masyarakat Kuala Pilah dari GerbangKeadilan Kuala Pilah yang hanya ibarat 'siput babi' ,tidak mempunyai identiti dan hanya timbul semasa pilihanraya. Sebagai anak jati Kuala Pilah, pastinya @PrinceOfPilah mempunyai teman teman dari pelbagai lapisan masyarakat termasuk penyokong pembangkang,dan kami berpendapat tidak bersalah berteman dengan mereka. Mohon Pemimpin Pakatan Rakyat dan GerbangKeadilan Kuala Pilah membuka minda mereka supaya dapat memahami isi hati masyarakat,jangan jadi ibarat katak,serta buang sifat rasis dan terima kepelbagaian masyarakat di Malaysia

5.Tuduhan @PrinceOfPilah seperti burung kakak tua
Seharusnya @PrinceOfPilah menyatakan hal tersebut kepada GerbangKeadilan Kuala Pilah yang cuba meluruskan benang basah bagi kepentingan politik mereka.
Persoalan :
- Jika pada hari tersebut DAP Kuala Pilah benar benar ditubuhkan, kenapa tidak terdapat banner tentang penubuhan tersebut dimana mana kawasan di Kuala Pilah termasuk didalam dewan tersebut?
- Jika pada hari tersebut DAP Kuala Pilah benar benar ditubuhkan, kenapa tidak ada apa apa update di akaun facebook/Twitter pemimpin DAP?
- Jika pada hari tersebut DAP Kuala Pilah benar benar ditubuhkan, kenapa tiada update tentang penubuhan tersebut di blog/website DAP?

Kalau pun mau menipu, janganlan tahap 'siputbabi'...

Cukup dulu tiga persoalan , kami menunggu jawaban dari Gerbang Keadilan Kuala Pilah.

Teruskan Perjuangan...

Sunday, 19 August 2012

Selamat Hari Raya AidilFitri

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil AidilFitri,sama sama kita eratkan perpaduan dan talian silaturahim sesama masyarakat BANGSA MALAYSIA


Tuesday, 14 August 2012

PKR Kuala Pilah Siput Babi

PKR Kuala Pilah Siput Babi

@PrinceOfPilah tertarik dengan perbincangan kedai kopi di Dataran Melang hujung minggu lepas dengan beberapa teman sekampung di Kuala Pilah.
‘PKR Kuala Pilah pening macam siput babi, tak ada identiti . Bila PRU dah selesai , mereka balik tidur dan gerak macam siput, tapi bila PRU dah dekat menyodok sini menyodok sana macam babi...setiap hari turun padang, masuk masjid / surau, jumpa orang India salam, jumpa orang cina salam.
Tau tak diorang pening sampai punya dua pejabat PKR kat Pilah' kata teman sekampung @PrinceofPilah.
PKR Kuala Pilah mempunyai 2 pejabat yang berasingan?
Menurut sumber dalaman PKR Kuala Pilah , perebutan kuasa untuk menjadi calon diantara Pengerusi PKR Kuala Pilah Saudara Nordin dan Bendahari Bahagian Saudara Kamarul membuatkan PKR Kuala Pilah pecah kepada dua fraksi.

Saudara Nordin merupakan fraksi yang mendapat sokongan dari Pengerusi PKR N.Sembilan dan Azmin Ali, manakala Saudara Kamarul mendapat sokongan dari Dr Mohamad Rafie Abdul Malek serta Che'guBard.
Menurut sumber tersebut , Saudara Kamarul turut mengunci pejabat PKR Rasmi Kuala Pilah dari digunakan oleh Saudara Nordin.
Hal ini turut dilaporkan di blog rasmi PKR Kuala Pilah.


Pejabat PKR K.Pilah En.Kamarul vs Pejabat PKR K.Pilah En.Nordin
Kalau peringkat Parlimen saja tidak boleh kerjasama , bagaimana mahu memerintah negara?

Pemikiran Kurang Tidak Matang

Bayangkan bagaimana kalau PKR memerintah negara kita,sedikit perselisihan faham Putrajaya / KLIA / KL Sentral mungkin dikunci untuk tidak digunakan oleh pihak lain, dan setelah itu diadakan demonstrasi jalanan. Pemimpin dengan pemikiran tidak matang. Mahukan pemimpin seperti ini memimpin negara kita?

Tolak Politik Kurang Matang Pakatan Rakyat.

Teruskan Perjuangan...